Een gezond gewicht en voldoende spierkracht zijn nodig voor behoud van een goede conditie als je ouder wordt. Met een mooi woord gezegd is dat de “voedingstoestand” in orde moet zijn, ook om bijvoorbeeld een goede weerstand te behouden. En een goede weerstand in deze corona-tijden willen we natuurlijk allemaal.

Deze voedingstoestand kan in gevaar komen bij het ouder worden. Ook door ziekte (ook door corona), gebitsproblemen of als je door lichamelijke klachten steeds minder mobiel bent. Maar ook bij eenzaamheid. Of een mindere eetlust. Op www.goedgevoedouderworden.nl kun je meer lezen over wat je nu kunt doen en je kunt testen hoe goed gevoed je bent. Je kunt de test ook invullen voor je moeder, vader, opa of oma.

Zoals benoemd kan de voedingstoestand in als je het corona virus krijgt in een korte tijd verslechteren. Sommige mensen krijgen last van keelpijn door het hoesten waardoor eten pijnlijk wordt,  of ze krijgen maag- en darmklachten. Door vermoeidheid blijft er soms weinig energie over om nog goed te kunnen eten. Mijn collega bij MalnuCare schreef een uitgebreide blog over voeding tijdens corona.

Ben je momenteel ziek thuis, of is een van je (groot)ouders ziek, en bemerk je gewichtsverlies en problemen rondom de voeding? Wacht dan niet te lang om hulp van een diëtist in te schakelen. Een aanvulling van medische voeding kan nodig zijn om de benodigde energie en eiwitten aan te vullen. Graag kijken we met je mee om te kijken hoe je de conditie en spierkracht zo sterk mogelijk kan houden in deze tijden.