Je hebt vast al ontdekt dat gezond eten makkelijker vol te houden is als je een beetje varieert. Een tijdje geleden had ik zo’n 10 favoriete recepten die eigenlijk elke keer weer terugkwamen. Wel handig, maar ook een beetje saai en eenzijdig.

Vandaar dat ik toen besloten heb om 1 nieuw recept in de week uit te proberen. En als ‘ie goed bevalt (lees: als mijn lief het lekker vindt 😉 ) gaat het recept in mijn favorieten lijstje!  Elke week 1 nieuw recept is haalbaar, en 1 of 2 in de maand is ook al heel mooi als dat lukt!

Als ik meer tijd heb dan kies ik iets van Yotam Ottolenghi, en als ik iets minder tijd heb kies ik een makkelijker recept van het Voedingscentrum (zij hebben ook een wekelijkse nieuwsbrief met daarin een weekmenu! Handig!). Mijn favoriete vega burger komt uit “Eten als een Expert” en mijn favoriete hartige taart (met pompoen) uit het boek van Rineke Dijkinga. Ook probeer ik de PuurGezond recepten uit die bij mijn clienten goed in de smaak vallen of ga ik voor een lekker koolhydraatarm gerecht.

Een aantal van mijn kookboeken die ik er het meest bij pak heb ik voor je op de foto gezet. Wat is jouw favoriete recept en/ of kookboek?