Op internet worden er allerlei tips gedeeld over hoe je je immuunsysteem een boost kan geven en wat je wel of niet moet doen om het virus te voorkomen of behandelen. Helaas zijn veel van deze tips niet zo bruikbaar. Je kunt namelijk niet 1 ding doen (zoals bijvoorbeeld een hoge dosis vitamine C toevoegen).

Collega diëtisten schreven er een artikel over:Lees hier waarom het opvolgen van de adviezen van het RIVM zinvoller is dan het nemen van een hoge dosis anti-oxidanten.  

De basis voor een goed immuunsysteem is dus “gewoon” gezond eten. In mijn praktijk werk ik met de PuurGezond piramide die duidelijke richtlijnen geeft. De boodschap van PuurGezond is trouwens ook helemaal niet vervelend, namelijk: Eet méér!  Zoals elke dag veel groenten, liefst 300-400 gram, 2 stuks fruit, volkoren producten, handje noten. Kies zo puur en onbewerkt mogelijk. Het zit hem niet in 1 specifieke vitamine of mineraal, maar juist dat je van alles voldoende binnenkrijgt. Wil je hier meer over weten stuur ons gerust een berichtje op info@samenmetcris.nl

Ook heb je misschien nieuwberichten gezien dat een deel van de mensen op de IC’s op dit moment overgewicht hebben. Heb je zelf overgewicht en maak je je zorgen? Ga nu niet ineens heel streng lijnen! Hierdoor krijg je misschien tekorten waardoor je je immuunsysteem juist geen goed doet. Ook bij overgewicht geldt: Eet méér van het gezonde. 

Daarbij kun je jouw afweersysteem ook een handje helpen door bepaalde dingen juist mínder te doen zoals minder alcohol en minder suiker gebruiken.  

En dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal dingen die van belang zijn rondom leefstijl:

  • voldoende beweging (liefst ook even buiten om wat vitamine D op te doen)
  • stress vermijden & ontspanning opzoeken 
  • goed slapen 
  • goede hygiene (handen wassen en voldoende afstand houden).