Nu ik veel vanuit huis werk vind ik het heerlijk dat ik ’s middags een wat uitgebreidere lunchpauze kan houden. Even los van het telefoneren en videobellen, en achter mijn bureau vandaan. Niet even snel een boterham eten achter het bureau of in de auto (zoals op sommige werkdagen voor de lockdown) maar uitgebreid de tafel dekken, en het liefst even buiten.

Steeds vaker maak ik een warme lunch. Het koken is even een ontspannende afleiding, en je hebt meteen weer een goed gevulde maag voor de rest van de dag. Het voelt bijna een beetje Frans of mediterraan aan :-). Ik merk dat het mede hierdoor de laatste tijd makkelijker is om voldoende groenten te eten en minder trek heb tussendoor. Elke week probeer ik minstens één nieuw recept uit, om zo mijn standaard lijstje van recepten wat uit te breiden. Doordat ik nu wat meer kook zocht ik de laatste tijd soms wel drie of vier nieuwe recepten in de week. Dit waren mijn favorieten van de afgelopen maand. Je kunt ze net als ik met lunchtijd maken, of natuurlijk ‘gewoon’ ‘avonds! Door erop te klikken kom je uit bij het recept!

Noodlesoep

Indiase Curry

Koolhydraatarme ovenschotel met prei en pastinaak

Witlof uit de oven

Halloumi frietjes + een salade van gegrild aubergine met volkoren coucous