Ik wil graag met je oud zijn

Wel 60 jaar getrouwd zijn

Kopjes koffie in de stad overdag

en dat je nog steeds lacht als ik lach

Uit: Versjes van Lars/ Lars van der Werf

Afgelopen week had ik afgesproken met een vriendin om even samen koffie te drinken. Ik had net een nieuw mooi boekje ontdekt met Versjes van Lars en wou het haar graag laten zien. Vind het zo’n lief gedichtje!  Zij liet me een boek zien van Amber Alberda met allemaal erg goed uitziende recepten. Van nieuwe recepten word ik ook al zo blij! Het was een leuke en gezellige koffie ochtend dus.

In het receptenboek stonden chocoladekoekjes op basis van kikkererwten. Daar werd ik wel nieuwsgierig van. Ik had bijna alle ingrediënten in huis, dus we zijn ze meteen samen gaan maken! Alleen had ik geen amandelmeel maar wel speltmeel. Dus heb het recept iets aangepast. Die vriendin (Nelien van der Ben) heeft er meteen mooie foto’s van gemaakt, zoals ze wel vaker doet voor mijn website! Zijn ze niet goed gelukt?

De koekjes zijn supergezond want ze bevatten ook nog eens veel vezels en eiwitten. Ze bevatten eigenlijk alleen maar gezonde ingrediënten zoals je ziet:

 • 240 gram kikkererwten (ik nam biologische uit een potje)
 • 70 gram courgette (je echt, er zit groente in deze koekjes!)
 • 7 dadels
 • 35 gram pure chocolade
 • 20 gram speltmeel (of anders amandelmeel dus)
 • 3 eetlepels gesmolten kokosolie (of andere olie)
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 theelepel vanille extract
 • Een snuf gemalen zeezout
 • 7 gedroogde vijgen, minstens 1 uur in water geweekt

Zo maak je de koekjes:

 1. Verwarm de oven voor op 180 C. bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Pureer alle ingrediënten, behalve de vijgen, in een keukenmachine tot het een smeuïge pasta wordt
 3. Snijd de harde puntjes van de vijgen en snijd ze in dunne reepjes. Roer de reepjes door de pasta.
 4. Schep een eetlepel deeg per koekje op het bakpapier (in een hartjesvorm J).
 5. Bak je de koekjes 15-20 minuten in de oven.

 

Geniet ervan! En laat je even weten hieronder als je ze ook gemaakt hebt …en wat je er van vond?