Een salade met een vergeten groente: postelein. Cris had het al eens verwerkt in een pasta, en Rosa maakte er nu een salade van. Zowel de steeltjes als het blad zijn eetbaar. Het seizoen van postelein is nu helaas wel een beetje op zijn eind.  Dus in plaats van postelein, kun je ook verse spinazie gebruiken. 

Ingrediënten (voor 2 porties als bijgerecht): 

  • 200 gram postelein of spinazie 
  • Een blikje kidneybonen
  • 6 dadels 
  • Een half bosje radijsjes 
  • Een halve komkommer 
  • 1 bosui 

Voor de dressing: 

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie 
  • 1 eetlepel azijn 
  • Halve eetlepel mosterd
  • Halve eetlepel honing 
  • Peper en zout naar smaak 
Was alle groenten en laat de postelein/spinazie uitlekken in een vergiet. Snijd de radijsjes in plakjes, de komkommer en dadels in blokjes, en de bosui in ringetjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze ook uitlekken in een vergiet.
Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen, roer het goed door elkaar, en hussel het met de rest van de ingrediënten. Eet smakelijk!