Wat is gezond, puur en lekker broodbeleg? En hoe kan ik elke dag voldoende groente eten? Dit zijn vragen die ik vaak voorbij hoor komen.  En waarom dit niet combineren door meer groente bij de broodmaaltijd te gaan eten? Bijvoorbeeld plakjes tomaat en komkommer op de boterham met kaas of plakjes avocado met een gekookt eitje.  Welke variatie is er nog meer?

Albert Heijn speelt hier op in met verse groentespreads, te vinden  in het koelvak. Aangezien ik ze zelf wel een beetje aan de prijzige kant vond ben ik eens gaan kijken of ik die doperwten-munt spread ook niet zelf kan maken.  En dat is gelukt. Zo ben ik te werk gegaan:

Verwarm wat diepvriesdoperwtjes kort in een pannetje met een klein laagje water of giet er wat kokend water overheen om ze te ontdooien. Doe ze in een blender samen met een beetje olijfolie, blaadjes verse munt en wat citroensap en klaar is deze frisse en lekkere spread. Dat viel wel mee toch?

Andere variaties die ik ook nog wil gaan proberen: paprikaspread, wortelspread, doperwtenspread met avocado,   spread van rode biet. Heb jij ook nog een lekker idee?