Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 8 recepten waar het hele jaar door mee afgewisseld wordt…dat is best wel weinig want er zijn natuurlijk véél meer variaties mogelijk. Door gebrek aan tijd en soms ook wat gebrek aan kookkennis lukt het ons niet om elke week wat nieuwe recepten op tafel te zetten. Dus blijven we bij aardappels/vlees/groente, nasi, macaroni, stamppot, omelet, noodles en af en toe wat afhalen of laten bezorgen.

Misschien zie je er wel een beetje tegenop om wat meer variatie aan te brengen omdat je het al heel erg druk hebt. Maar ik denk dat gezond en gevarieerd koken ook best snel en makkelijk kan zijn.  Míjn doelstelling is om één nieuw recept in de week op tafel zetten. Dat lijkt me een haalbaar doel….. ook voor jou?

Mijn nieuwe recepten vind ik in kookboeken (bijv. Plenty, Vegarevolutie, Eet meer! en Puur Gezond in 8 stappen van www.puurgezond.nl) en op blogs (bijvoorbeeld www.degroenemeisjes.nl).

Ook op mijn site deel ik lekkere en makkelijke recepten met jou. Check bijvoorbeeld deze gemakkelijke pasta met avocadosaus  ! Dit heerlijke recept kreeg ik van de week in mijn mailbox na een receptenuitwisseling met vriendinnen.

Heb jij ook een lekker en gezond recept? Mail het dan naar info@samenmetcris.nl of tag me op Instagram of Twitter zodat ik jouw lekkere recept ook weer kan delen met anderen!