Het is weer tijd voor stamppotten! Hierbij delen we Rosa’s variatie op het bekende recept met een lekker oosters tintje.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 500 gram zoete aardappelen
– 500 gram andijvie
– Theelepel gemberpoeder
– Theelepel gemalen koriander
– Theelepel kurkuma
– 100 ml kokosmelk
– Peper
– Zout

Bereiding:  Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze ongeveer 20 minuten in ruim water.
Giet de zoete aardappelen na het koken af in een vergiet, en doe ze terug in de pan. Voeg de andijvie er beetje bij beetje door, en gebruik ondertussen een stamper om het mengsel te pureren. Voeg nu de kokosmelk, het klontje boter en de kruiden toe, en roer alles nog goed door. Verwarm het nog een paar minuten in de pan.

Strooi hier bijvoorbeeld wat cashewnoten overheen met een gekookt ei, of maak er een paar (vegetarische) gehaktballetjes bij.