Uit de vele recepten van bananenbroden die op internet te vinden zijn vond ik deze  toch wel de lekkerste! Het bananenbrood kan gemaakt worden met alleen plantaardige ingrediënten en met glutenvrij meel; wat je wil! In het weekend als ik tijd heb maak ik zo’n bananenbrood zodat ik een lekker tussendoortje heb op werkdagen.

 

Ingrediënten:

  • 260 gram speltmeel (havermeel, volkorenmeel, boekweitmeel of een mix kan ook)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder (vb wijnsteenbakpoeder)
  • 1/2 tl zout
  • 150 gram ontpitte dadels
  • 120 ml (plantaardige) melk
  • 2 tl vanille extract
  • 3 grote rijpe bananen
  • Een handje hele hazelnoten en eventueel wat stukjes pure chocolade.

Hoe te bereiden?:

Verwarm de oven op 180 graden en vet het cakeblik in. Mix daarna alle droge ingrediënten in een kom. Doe de dadels, melk en vanille extract in de keukenmachine en laat draaien tot het een glad mengsel geworden is. Prak ondertussen de bananen. Mix nu alle ingrediënten door elkaar in een grote kom; dus het droge mengsel,het dadelmengsel en de bananen + de noten en chocolade.  Gebruik hiervoor een spatel en geen mixer. Spatel het deeg daarna in een cakevorm.

Bak de cake in 60 minuten in de oven af. Laat het cakeblik nog 5 minuten in de oven staan en laat hem daarna 10 minuutjes afkoelen buiten de oven

 

bron: originele recept komt van De Groene Meisjes