Dit is een lekkere cake die je ook best een keer bij het ontbijt kun eten of als tussendoortje op een actieve dag. Alleen maar gezonde ingrediënten die energie, vezels en eiwitten leveren!

 

Ingrediënten

  • 100 gram speltmeel (of andere meel naar keuze, bijv. amandelmeel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 2 biologische scharreleieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 bananen, fijngeprakt
  • 100 ml halfvolle yoghurt (kan ook zonder, met wordt iets smeuïger)
  • 4 eetlepels olie
  • 6 dadels zonder pit, in reepjes gesneden
  • 100 gram wortel, geraspt (=+- 5 wortels)
  • 45 gram pompoenpitten
  • Evt. kokosrasp

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 c. Zet muffinvormpjes klaar.
  • Mix het meel met de bakpoeder, kaneel- en gemberpoeder.
  • Klop in een andere kom de eieren los. Voeg hier het vanille extract, de bananen, de yoghurt en de olie aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg het doge mengsel bij het natte mengsel en meng het tot een mooi beslag.
  • Voeg nu de dadelreepjes, wortelrasp en pompoenpitten toe en verdeel het over het beslag.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes. Wanneer je het lekker vindt kun je er nog wat kokos overheen strooien. Zet het voor +- 45 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer er een houten prikker er droog weer uit komt.
  • Bij de cakejes op de foto deed ik een deel van het beslag los op een ovenplaat en prikte er met een ronde vorm cakejes uit. En je kan er natuurlijk ook gewoon een mooie cake van maken door het beslag  in een cakeblik te scheppen.