Leuk om een keer te proberen: zelf crackers maken in de oven. Supergezond, je weet precies wat er in zit (geen onnatuurlijke toevoegingen) en vooral ook heel erg lekker. Je kan ze zo samenstellen hoe jij ze lekker vindt. Ik gebruikte een recept van ah.nl met daarin de volgende ingrediënten.

  • 90 gram pomppoenpitten
  • 75 gram sesamzaad
  • 60 gram lijnzaad
  • 90 gram hennepzaad
  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 tl zout
  • 60 ml olie
  • 300 ml kraanwater

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de helft van de pompoenpitten, 45 g sesamzaad, 45 g lijnzaad, 75 g hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar. Bekleed 1 grote of 2 kleine bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad. Bak ca. 50 min. in de oven. Haal halverwege de crackers er even uit om ze in het gewenste formaat te snijden. Wissel de platen dan ook meteen even om (of als je 1 plaat gebruikt zet deze dan wat lager in de oven)

De crackers zijn in een afgesloten plastic bakje een maand houdbaar