Maak gemakkelijk een voorraadje lekkere ontbijtgranen met dit recept voor granola. Lekker om toe te voegen aan een schaaltje yoghurt of kwark.

Ingrediënten voor 8 porties

  • 300 gram havervlokken
  • 50 gram ongekookte quinoa
  • 40 gram gemengde ongezouten noten
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar en spreid de mix uit over de bakplaat. Laat het mooi bruin worden in de oven, maar zorg wel dat je erbij blijft. Hussel de granola af en toe even om. Na zo’n 15 minuten is je granola klaar. Even laten afkoelen en je kunt het bewaren in een afgesloten pot.

Variaties om aan de granola toe te voegen:

  • een hand gedroogde cranberries  of rozijnen of andere bessen.
  • pecan noten + kokossnippers

bron: Lekker vegetarisch magazine (herfst 2016)